ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нечуваният бой, разразил се по време на четвъртфиналния плейоф на баскетболната Евролига между Реал (Мадрид) и Партизан (80:95), получи зловещо продължение.

Най-дейният участник в мелето Гершон Ябуселе се сдоби със смъртно предупреждение от феновете на сръбския тим. Те бяха вбесени от тежката контузия, която 27-годишният играч на Реал (Мадрид) нанесе на австралиеца Данте Ексъм от Партизан, напуснал залата в испанската столица с помощта на патерици. Ябуселе тръшна Ексъм на паркета с прийом от кеча.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

На страницата в „Уикипедия“, посветена на Ябуселе, е била направена поправка от привърженици на Партизан. Според нея играчът на „белия балет“ ще почине на 2 май 2023 г. в Белград, пишат сръбските медии. Зловещото предупреждение към французина впоследствие е било премахнато.

Именно на тази дата ще се играе третата среща от серията между двата тима. Партизан има предимство от 2:0 след първите два мача и само един успех го дели от участие във финалната четворка на Евролига.

Жестокият бой между играчите на двата отбора избухна, след като капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Юл направи груб фаул срещу Кевин Пънтър 1:40 минути преди края на мача. Днес лидерът на испанския тим официално се покая за това, че е провокирал най-големия бой в историята на Евролигата.

“Случилото се никога повече не трябва да се повтаря по баскетболните терени. Поемам отговорност за това грубо нарушение от моя страна, което предизвика последвалата катастрофа. Извинявам се на всички баскетболни фенове”, написа Юл в “Туитър”.

Самият Гершон Ябуселе използва профила си в „Инстаграм“, за да се извини за действията си в масовия бой, при които предизвика тежката контузия на Данте Ексъм.

“Искрено съжалявам за поведението си в снощния мач. Баскетболът е символ на спортен дух и приятелство. Поднасям извиненията си към Партизан - клуб, с който ние винаги сме поддържали страхотни отношения, на Данте Ексъм и семейството му, както и на моите съотборници, клуба ми и всички фенове на играта”, обяви Ябуселе в социалната мрежа.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК