Опитният футболист Даниел Младенов напусна Етър, информираха от клуба на официалния си сайт, изтъквайки, че е получил няколко оферти, включително и от чужбина. Двете страни оформиха раздялата по взаимно съгласие.

"Сърдечно благодарим на Дани за всичко, което през последните две години направи за Етър! Неговата всеотдайна игра и многото му голове допринесоха много за "виолетовите" и няма да бъдат забравени нито от феновете, нито от отбора и клуба. Пожелаваме му успех занапред в състезателната кариера. Дани, бъди здрав и все така успешен в живота и по футболните терени!", написаха "болярите".

Голмайсторът на Етър, един от най-класните и най-обичани футболисти на стадион “Ивайло” днес официално каза “сбогом” на "виолетовите". 32-годишният Младенов даде интервю за “Велико Търново спорт”, в което обясни причините за раздялата и призна, че Етър завинаги остава в сърцето му.

– Дани, как и защо се стигна до раздялата ти с Етър?
– Във футбола и в живота като цяло се стига понякога до тези моменти. Не са приятни, защото Етър е един от отборите, в които съм се чувствал най-добре. Играл съм в 12 отбора в кариерата си, но само в три съм се чувствал наистина прекрасно, Етър е един от тях. За раздялата – все пак футболът е до време и понякога предложения от финансова гледна точка са важни. Имам семейство, вече съм на 32 години и е нормално да потърся по-добри финансови условия.

– Доколкото разбрахме, имаш оферта от чужбина?
– Да, имам две оферти от чужбина и две от България. Тепърва ще обмислям, като желанието ми е да играя в чужбина. Но нищо няма сигурно, докато не подпиша договор.

– От кои страни са предложенията?
– Имам едно предложение от Австрия, ще го обмислям по-сериозно. Имам и едно от по-екзотична държава, но нищо не е на сто процента. Докато не станат нещата, не мога да съм сигурен. Ако този вариант отпадне, с българските отбори съм се разбрал.

– Как се разделяте, имаш действащ договор с Етър?
– Отидох при шефовете и надълго говорихме по темата. Много съм благодарен на Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, както и на всички останали в клуба, че реагираха бързо и за два дни решихме нещата. Все пак аз съм дал на Етър много, а на мен Етър е дал още повече. Така че и двете страни сме дали един на друг и сметнахме, че е нормално един играч като има много по-добра оферта, те да ме пуснат.

– Имаше обаче желание да изиграеш и последните два мача, но ръководството на Етър не се съгласи…
– Да, исках максимално рано да ги уведомя, за да ми дадат “зелена светлина”. Казах им, че съм коректен и ако решат, оставащите два мача ще ги изиграя на сто процента. Който ме познава, знае, че съм мъжко момче. Но клубът реши, че може да не съм мотивиран в тези два мача и ще се пазя. Щом така са решили, няма проблем. Искам да кажа, че ми е много тягостно, че си тръгвам, защото оставям в града много приятели.

Искам да благодаря на феновете на Етър за подкрепата им към мен през тези две години! Оставям приятели и в отбора, уникални момчета са и с някои от тях ще си останем приятели до живот. С най-добри чувства си тръгвам от Етър. Има отбори, от които си тръгваш с нетърпение, но тук не е така – дори не ми се тръгва, но това е животът.

– Да разбираме ли, че тръгването ти няма нищо общо с оставката на Росен Кирилов?
– Нищо общо няма, просто съвпадна денят. Причината е, че имам предложение от друг клуб.

– Накъде отива Етър, ще излезе ли от тази криза?
– Вчера е имало УС, там по-добре са обсъдили нещата. Аз ще кажа, че ако има финанси и финансирането е редовно, ще има и футбол. Най-важното нещо в спорта са парите и ако всичко е добре, Етър с феновете си и с тези момчета в съблекалнята, с новите попълнения, няма да има проблем да остане в групата. Аз го пожелавам и на отбора, и на феновете – да вървят нагоре.

Имаше една година при Красимир Балъков, в която се чувствах все едно не съм в България… Нещата бяха на много високо ниво и всички видяха, че усещаме удоволствие от футбола. Сега в момента нещата са коренно различни. Самите играчи усещаме, че този футбол, който играем, не се харесва на феновете. Не се харесва и на нас самите. Неслучайно станаха тези дрязги и скарвания. Това не е случайно, то е плод на цялата ни игра. Етър в момента не е добре, но нещата ще се оправят само с победи. Ако финансирането е редовно и сигурно, няма да има никакъв проблем.

– Ще следиш ли занапред Етър?
– Разбира се. Аз казах, че имам три отбора, които са останали в сърцето ми – това са Левски, Пирин (Благоевград) и Етър. Винаги ги следя, дано и трите отбора да вървят нагоре и това, което искат, да им се случи!

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020