Очакваното с интерес заседание на Управителния съвет на Етър не донесе драстични промени. Приета бе оставката на Росен Кирилов и бе насрочено Общо събрание на клуба за 7 януари, на този етап няма промени в клубната управа. На сбирката тя бе в пълен състав, дойдоха проф. Георги Камарашев, Цанко Цветанов, Петър Колев, Александър Нанков, а Красимир Балъков не участва в нея, тъй като не е член на Управителния съвет. Той обаче бе на стадион “Ивайло” и също сподели своето мнение, информира sport-vt.com.

“Приехме оставката на Росен Кирилов. Факт е, че той не оправда очакванията, защото освен да си треньор, трябва да градиш и колектив, както бе при Балъков, но не и от лятото насам. На 7 януари ще има Общо събрание, то ще разглежда въпроса с подадените оставки от г-н Нанков и г-н Балъков-младши. Те са продиктувани от промените в Закона за спорта, тъй като г-н Нанков има участие и в УС на друг клуб. Той обаче ще продължи активно да помага на Етър, а до 7 януари има време да реши дали ще остане в клуба”, заяви проф. Георги Камарашев.

Много разгорещени спорове е имало на заседанието заради ситуацията в клуба напоследък, но в крайна сметка всички са изгладили нещата и стигнали до единодушие, с което са взели всички решения. “Казахме си вините един на друг, сложихме черта и си стиснахме ръцете”, коментира проф. Камарашев. 

“Доволен съм от отговорите на въпросите, които поставих. Радвам се, че моите виждания бяха подкрепени”, бе коментарът на Цанко Цветанов.

Обявено бе, че е избрана група, която да преговаря с бъдещия треньор и да се занимава със селекцията (с освободени и нови играчи), както и с подготовката – Цанко Цветанов, Александър Нанков и Красимир Балъков. 

Проф. Камарашев съобщи и някои конкретни решения от заседанието. Тодор Колев ще бъде освободен от клуба, но причината не е случката с Иван Стоянов, а защото няма лиценз. Предлагано му е да учи за такъв, но той отказал. Станаха ясни имената на двама от помощниците на бъдещия треньор по предложение на Александър Нанков. Това ще са Марин Стефанов и Стефан Ангелов.

“Марин ще продължи да развива дублиращия отбор, откъдето трябва да идват кадри за мъжкия тим. Изискването ни към новия треньор ще е двамата да бъдат част от щаба му, като той ще може да си доведе и свой помощник. Ще помагам на Етър с каквото е необходимо, няма да се откажа и от дублиращия тим. За мен е важно Етър да се развива, да има отбори и в Първа, но и в Трета лига”, заяви Александър Нанков. Идеята е да се дава път на млади играчи от школата в представителния отбор.

Финансирането и подготовката също са обсъждани. До края на месеца Етър трябва да има нов наставник - най-късно до 7 януари. Отборът отново ще бъде на предсезозна подготовка в Анталия, информираха още шефовете на клуба от Велико Търново.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020