Преследващият завръщане в Efbet Лига Етър се подсили с двама национали на Панама. "Виолетовите" си върнаха Ромеш Ивей, а освен това подписаха и с Мартин Моран.
 
"Това става възможно след като отпадна забраната за картотекиране във Втора лига на футболисти от страни извън Европейския съюз", обявиха от клуба от Велико Търново.

Етър си връща халфа Ромеш Ивей, който игра за „виолетовите“ през цялата 2021 г. и направи отлични мачове. Той е на 27 години, роден е на 14 април 1994 г., играе халф и ляво крило. 

"Шефовете на Етър и треньорското ръководство начело с Веселин Великов са изключително доволни от изявите му досега и разчитат на помощта му за изпълнение на крайната цел. Финализиран бе новият договор между клубовете и всички условия са уточнени", съобщиха от Етър.

Ромеш Ивей отново ще бъде под наем от Индепендиенте, а срокът на контракта е до края на календарната 2022 година.

Ново попълнение в Етър е Мартин Моран, който идва от същия отбор – Индепендиенте. На 20 години е, роден на 30 август 2001 г., висок е 172 см, тежи 56 кг, играе като вътрешен халф. 

За клуба си през последните два сезона има 45 мача и 2 гола. 

Моран е младежки национал на Панама, има и повиквателни за първия отбор, но все още няма официален дебют. Той е шампион на Панама, играл е с клуба си и в Лига КОНКАКАФ. Мартин Моран също е под наем в Етър до края на 2022 година.

"Всички параметри са уточнени и договорът вече бе подписан. Очаква се само издаването на работните им визи, като процедурата вече е задвижена и веднага след това двамата ще се присъединят към „виолетовите“, добавиха от клуба от Велико Търново, който в момента е трети във Втора лига, изоставайки само с точка от лидера Спартак (Варна).