Етър представи първите си попълнения за новия сезон. Това са идващите от Хебър (Пазарджик) Радослав Терзиев и Олег Димитров, както и Христо Митев от Берое. И тримата имат сериозен стаж в професионалния футбол. 

Радослав Терзиев е роден на 6 август 1994 г. в Пловдив: „На 27 години съм, първият ми професионален договор бе с Ботев (Пловдив), където играх до 2019 г. После отидох в Славия и Монтана по половин година, а последният сезон бях в Хебър. Основният ми пост е централен защитник, но съм играл и като опорен халф. Очаквам да помогна с каквото мога на Етър, за да влезе в Първа лига. Това е най-важното както за мен, както и за клуба. Мястото на Етър е в елита".

Олег Димитров е роден на 6 март 1996 г.: „На 26 години съм, родом от Кюстендил, играя като вътрешен полузащитник. Юношеските години прекарах в ЦСКА и Лудогорец, първия си професионален договор подписах с Лудогорец, където прекарах 8 години. После преминах в Литекс, Хебър и сега съм тук. Надявам се да успеем да си постигнем целите и да радваме публиката с добра игра.“

Христо Митев е роден на 1 септември 1997 г.: „На 25 години съм, от Стара Загора, играя като ляв краен защитник, както и като централен бранител. Играл съм във Верея, ЦСКА 1948, Янтра (Габрово), а последната година бях в Берое. Идвам с големи цели, надявам се Етър да се върне там, където му е мястото.“

Новият треньор на Етър Емануел Луканов изведе 22-ма футболисти на първата тренировка. Освен тях на стадион „Ивайло“ бяха и възстановяващите се от контузии Здравко Илиев и Георги Александров. Опитният Илиев сподели, че се надява до месец да поднови занимания.

Седем са напускащите Етър. Освен с Ловре Кнежевич, Ромеш Ивей, Атанас Кръстев и Радослав Апостолов, клубът се раздели по взаимно съгласие още с Николай Дичев, Цветомир Тодоров и Христо Димитров. Капитанът Даниел Младенов със сигурност остава при „виолетовите“. Освен досегашните юноши от школата, които продължават с мъжкия тим на Етър, новият старши треньор Емануел Луканов привлече в подготовката на първия отбор още и Даниел-Виктор Кънчев и Север Алиев.