Опитният защитник Пламен Димов е деветото ново попълнение в Етър преди старта на сезона в Еfbet Лига, обявиха от клуба. 

Двете страни договориха условията по преминаването и бранителят подписа договор с „болярите“.

Пламен Димов е роден на 29 октомври 1990 г. в Бургас. Висок е 181 см и играе като централен защитник. Син е известния футболист Диан Петков.

Богатата му кариера преминава през Черноморец (Поморие), Черноморец (Бургас), Левски, Кайсар, Шахтьор (Караганда), Алтай, Ботев (Пд), Черно море, Окжетпес (Казахстан), узбекския Андижан, литовския Ритеряй.

През изминалия сезон бе капитан на Спартак (Варна), с който записа 22 мача и 1 гол, но разтрогна договора си по взаимно съгласие.

Общо в кариерата си има над 200 мача в елитните групи у нас и в чужбина.

„Ръководството на клуба и треньорският щаб ми се обадиха, договорихме се и вече съм в Етър. Имах и други опции, но предпочетох да играя в Първа лига. Доста години изкарах по руските републики, отдавна бях решил да се върна в България. Все пак имам и семейство, смятам, че стига толкова кариера в чужбина.

Очаквам с Етър да си помогнем взаимно – аз на отбора и те на мен. Целта е ясна – да се затвърдим в Първа лига, а занапред да се гонят и по-сериозни неща. Това, че в Етър има и опитни, и млади футболисти, според мен е доста добре за колектива. Така стават нещата. За мен е много важно в един отбор да има здрав колектив, защото само така може да върви напред“, коментира Пламен Димов пред официалния сайт на Етър.

Следете с БЛИЦ: Лятна подготовка 2023