Опитният халф Янко Ангелов и вратарят Иван Дерменджиев са най-новите попълнения на Етър, обявиха от клуба от Втора лига. 

29-годишният вътрешен полузащитник подписа договор до края на сезона. Ангелов вече направи неофициален дебют в последната контрола с Лудогорец II, спечелена с 2:0, а от днес официално е футболист на „виолетовите“.

Янко Ангелов е роден на 29 юни 1993 г., висок е 179 см. Юноша е на Хебър и Левски, а състезателната му кариера преминава през Любимец, Монтана, Септември (София). През 2017-2019 г. е част от Локомотив (Пловдив), с който има 54 мача и 1 гол и печели Купата на България, после става капитан на родния си Хебър. 

През последните два сезона игра в Монтана и Марица (Пловдив), като и за двата тима записа по 30 мача на сезон. Бивш младежки национал. В кариерата си има над 200 мача в професионалния футбол.

„Щастлив съм, че съм тук. Велико Търново е хубав град, а Етър е клуб с традиции и история, с публика. Чувствам се добре, мисля, че бързо навлизам във форма и се надявам с мачовете нещата да са все по-добре. Познавам голяма част от футболистите, предимно по-опитните. С някои съм играл, с други сме били съперници по терените. Целта пред Етър е висока –  влизане в елита. Аз съм го правил три пъти, с три различни отбора, и като изключим това, че Етър е марка и традиция, мотивира ме, че има поставена цел. Това ме амбицира“, каза Янко Ангелов след подписването на договора си пред клубния сайт на "болярите".

Вратарят Иван Дерменджиев проведе цялата подготовка с „виолетовите“ и решението е той да бъде привлечен в отбора. 22-годишният страж е юноша на ДИТ и Царско село, роден е на 31 декември 2000 г. и е висок 193 см. Един сезон пази за Ботев (Гълъбово), а през 2020 г. подписа със Славия, който го прати под наем в Спортист (Своге). После се върна в Царско село, а през есенния полусезон бе в Литекс (Ловеч). В Първа лига дебютира на 20 февруари 2022 г. на мача Царско село – Берое, завършил 1:2.

В Етър Иван Дерменджиев ще носи екипа с №13.