Треньорът на Етър Росен Кирилов призна, че Левски заслужено е спечелил двубоя помежду им с 3:0. Специалистът се оправда, че физическата форма на неговите играчи е далеч от желаното след серията от контузии.

„Мисля, че след първия гол на Левски се освободиха психически и започнаха да играят по-уверено. При нас, от своя страна, увереността спадна. До първия гол бяхме компактни. Пропуснахме да изравним в ответната атака, докато през второто полувреме се пропукахме два пъти в центъра. При втория и третия гол бяхме твърде пасивни и оставихме Левски да разиграе по прекалено елементарен начин“, започна наставникът на Етър.

„В момента имаме много играчи в не добра физическа форма след претърпените контузии. Затова не можем и да се противопоставим толкова добре, както в началото на сезона. Доста състезатели имат нужда да натрупат игрова практика.

Духът ни пада изцяло, след като ни отбележат първи гол. Не би трябвало да се предаваме така. Това обаче е начин на мислене, който се изгражда с години", продължи Кирилов.

„Последните двама мача с Левски и ЦСКА се опитахме да затворим пространствата и да играем на контраатака. С ЦСКА се получи по-добре. Не успяхме днес да изградим добри контраатаки.

Всеки треньор държи в задния си джоб оставката, но засега работим и ще се опитаме да преминем през тези трудни мачове в началото на полусезона“, завърши Кирилов.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020