Етър замина с 28 футболисти за подготвителния лагер в Поморие, който е втори етап от зимната подготовка на последния в класирането в Efbet Лига. В групата са и новите попълнения френският халф Жан-Марк Тибуе и белгийският халф Йоаким Карсела.

Още двама играчи дойдоха на проби и заминаха с тима за лагера, където треньорският щаб начело със Светослав Петров ще преценява качествата им. Първият е Брайън Есало – 25-годишен нападател от Франция, юноша на Монако, който идва от гръцкия Аполон. Вторият е Макан Сидибе – 24-годишно ляво крило от Франция, идва от френския Шоле. 

Така общо петима играчи са на проби, другите трима са игралите вече срещу Литекс Диаманка Секу, Пати и Дидис Пита.

Четирима юноши от школата също са с първия отбор на Етър на подготвителния лагер. Това са Атанас Атанасов, Радослав Найденов, Георги Иванов и вратарят от Етър U16 Вилислав Михайлов.

Първата контрола край морето ще е в сряда, 24 януари, от 14:00 ч. срещу Черноморец (Бургас), като мястото на провеждането й още се уточнява.

Пълният списък с играчите на Етър за лагера в Поморие:

Мартин Величков, Ангел Мартинов, Вилислав Михайлов, Крум Стоянов, Георги Ангелов, Георги Александров, Николай Янков, Шано Буколда, Осама Алу, Мартин Николов, Мартин Моран, Луис Кордова, Принс, Кольо Станев, Ловре Кнежевич, Ивайло Димитров, Хосекарлос ван Ранкин, Моузес Кандидус, Жан-Марк Тибуе, Йоахим Карсела, Атанас Атанасов, Радослав Найденов, Георги Иванов, както и намиращите се на проби Диаманка Секу, Пати, Дидис Пита, Макан Сидибе и Брайън Есало.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024