Изиграха се 28 от срещите на Европейското първенство в Полша и Украина. Остават само още 3 сблъсъка до излъчването на новия европейски шампион. Германия, Италия, Португалия и Испания останаха в битката за трофея. Треньорите отдавна са наясно с титулярните си играчи.

Общо 40 от всички 368 футболисти на Евро 2012 не са пропуснали нито минута от мачовете досега на отборите си до края на четвъртфиналите. Както винаги на вратарските постове досега имаше най-малко промени. От всички 8 четвъртфиналиста само Гърция направи рокада на стража си. Костантинос Халкиас се контузи в мача срещу Чехия (1:2) от втория кръг на Група “А” и бе заменен от Михалис Сифакис, който пази на вратата на “елините” до отпадането от Германия (2:4) на четвъртфиналите.

В германския национален отбор има 6 играчи, които са започвали като титуляри и не са били сменяни от началото на надпреварата. Освен вратаря Мануел Нойер пълни 90 минути във всички 4 мача на Бундестима играха още капитанът Филип Лам, Сами Кедира, Холгер Бадщубер, Бастиан Швайнщайгер и Матс Хумелс.

Всички 40 играчи с по 360 минути на Евро 2012:

Англия – Джо Харт, Ашли Коул, Стивън Джерард, Глен Джонсън, Джолиън Лескът, Джон Тери, Ашли Йънг
Германия – Мануел Нойер, Филип Лам, Сами Кедира, Холгер Бадщубер, Бастиан Швайнщайгер и Матс Хумелс
Гърция - Йоанис Маниатис, Костас Кацуранис, Гиоргос Самарас и Василис Торосидис
Испания - Икер Касияс, Жерард Пике, Серхио Бускетс, Алваро Арбелоа, Йорди Алба
Италия - Джанлуиджи Буфон, Клаудио Маркизио и Андреа Пирло
Португалия – Руи Патрисио, Кристиано Роналдо, Мигел Велозо, Бруно Алвеш, Пепе, Жоао Моутиньо, Жоао Перейра и Фабио Коентрао
Франция – Юго Льорис, Франк Рибери и Адил Рами
Чехия - Петър Чех, Теодор Гебре Селасие, Ярослав Плашил и Михал Кадлец