Селекционерът на Русия Дик Адвокаат е сигурен, че играта за равенство срещу Гърция в последния мач на отбора от Група "А" ще бъде грешка.

"Гърците показаха, че не се отказват. Дори и при 0:2 срещу Чехия действаха агресивно. Можи би са се мотивирали от резултата на таблото. Те се отличават още с игра на дълго подавания. Не знам на какво ще заложат. Вероятно ще разчитат на натиск, но е безсмислено да гадая. Очевидно е, че ще играят тяхната си игра, а ние нашата."

"Дали ни устройва равенство? Невъзможно е на терена да се разчита на реми. Ако играем за него - ще сбъркаме много. Единствено трябва да мислим как да спечелим.

Всъщност, от колко мача Русия не е допускала загуба - 16. Рекордът е на Олег Романцев от 1995/96 - 17. Не мислех, че сме толкова близо до него. Това говори, че отборът ни е стабилен като резултати и разбиране за това, което трябва да се прави на терена за определени постижения.

Пак повтарям - срещата с Гърция ще бъде много трудна. Последното ни поражение беше в приятелски мач с Иран, когато допуснахме единствения гол в 94-ата минута. Не е важно да спечелим първото място, а да прескочим групата", обясни Адвокаат, цитиран от "Спорт Експрес".