Бившият селекционер на Испания Луис Арагонес заяви, че ако той водеше отбора сега, със сигурност щеше да заложи в титулярния състав на Фернандо Торес. В страната продължават дискусиите кой трябва да води нападението на “Ла Фурия” на финалите. Нападателят на Челси отнесе много критики за представянето си, а другите варианти са Фернандо Йоренте и Алваро Негредо.

“Лично аз за първия мач срещу Италия със сигурност щях да започна с Торес. Смятам, че той е по-свеж от останалите, а освен това ми се струва, че ще бъде и допълнително мотивиран да се представи на ниво”, изтъкна специалистът пред вестник „Марка”.

Запитан дали тимът може да защити титлата си, Арагонес допълни: “Ще бъде трудно. Отборът е фаворит, защото си заслужиха това право благодарение на играта си. Момчетата показват най-добрия футбол, но в същото време съперниците ще бъдат пределно мобилизирани и амбицирани да стигнат до триумфа".

“Аз вярвам, че Испания е способен да грабне отново трофея. Най-важното това да стане е вярата във футболистите, че те са способни да победят във всеки мач. Не трябва обаче да се забравя, че на подобен форум всичко може да се случи”, завърши Арагонес, който направи Испания европейски шампион през 2008 година./БЛИЦ