Полузащитникът на Англия Ашли Йънг обяви, че вече е забравил за расистките обиди, които отнесе в София по време на евроквалификацията България – Англия.

“Често казано, след този мач дори не бях сериозно афектиран. Просто подминавах тези скандирания. След това ФА и УЕФА се погрижиха да има последствия. България беше глобена. Това е минала история. Крайно време е обаче расизмът да бъде изкоренен”, коментира халфът на английския национален отбор преди първия мач на тима му от Евро 2012 срещу Франция.

“Надявам се УЕФА да продължи с безкомпромисните си действия срещу расизма. Това е грозно поведение. За първи път бях обиден на расова основа, когато бях на 11 години. Стана по време на мач от неделната лига. Един от съперниковите играчи ме напсува. В отговор на това вкарах два гола. Още от тогава свикнах да не се плаша от хулиганите. Мисля, че най-добрия начин да им се противодейства е, като бележа попадения”, продължи още Йънг.

Той призна, че се надява Англия да бие Франция и тайно си мечтае да се разпише в мача.

“Уейн Рууни ще ни липсва в първите срещи, но ние сме достатъчно силен отбор. Имаме и други нападатели и много остри халфове. Просто трябва да излезем на терена и да “избухнем”. Искам след мача пак да се пише за мен, но хубави неща. Не за расизъм, а за спортните ми успехи”, завърши Йънг.