Нападателят на националния отбор на Италия Марио Балотели продължава да не тренира пълноценно със съотборниците си. Звездата на Манчестър Сити получи контузия на бедрото и не завърши заниманието на “Скуадра адзура” в понеделник.
 
Днес Балотели тренира на облекчен режим като предпазна мярка. Това беше последното занимание на “адзурите” преди заминаването им за европейското първенство в Полша и Украйна.
 
Защитникът на Ювентус Андреа Бардзали въобще не тренира, след като получи разтежение на прасеца. Той ще премине обстойни прегледи в петък, когато ще стане ясно дали ще може да играе на Евро 2012.
 
В отсъствието на Бардзали селекционерът Чезаре Прандели изпробва Даниеле де Роси като централен бранител в защитна формация с трима играчи. От двете страни на Де Роси бяха Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини.
 
Прандели наложи схема 3-5-2, в която Федерико Бардзарети и Емануеле Джакерини бяха изпробвани по лявото крило, а на другия фланг бяха Иняцио Абате и Кристиан Маджо. В нападение първо са тествани Антонио Касано и Себастиан Джовинко, а след това Антонио ди Натале и Фабио Борини.
 
Тази вечер от 20:00 часа българско време Италия има тренировка на “Маршал Пилсудски” в Краков. Това е клубният стадион на Краковия. “Скуадра адзура” е в Група “С” на Евро 2012 заедно с Испания, Ейре и Хърватия. Първият мач на тима е срещу “червените фурии” на 10 юни в Гданск.