Селекционерът на Франция Лоран Блан отдаде дължимото на Испания след победата на "фуриите" с 2:0 и класирането им за 1/2-финала на Евро 2012.

"Не може да се радваме, след като загубихме. Когато напускаш европейското първенство, това е още по-жалко. Всички играчи искаха победата. Ненормално е да не я искат. Ако нализираме състава на Испания, ще разберем, че испанците са особено силни отляво. Там играят Алба и Иниеста, които винаги атакуват. Ние допуснахме гол точно от там. Това беше истински удар. Разбира се, искахме първото полувреме да завърши 0:0, но не се получи", коментира Блан.

"Ние можехме да играем по-добре след почивката. Но истината е, че испанците са добри. Няма нищо обидно в това да призная - Испания бе по-добра. Когато резултатът бе 0:1, имахме някои положения, но не и стопроцентови. Играчите се бореха, играха по-добре технически, но е сложно да създадеш проблеми на испанците. Разстроени сме от отпадането. Това се чете на лицата на играчите и на целия щаб. Трябва да направим анализ на европейското първенство и всичко това ще бъде направено много скоро. Аз не мога да бъда доволен. Имаше подеми, но имаше и спадове", добави Блан.