Капитанът на Полша Якуб Блашчиковски намери странно извинение за отпадането на домакините от Евро 2012. Поляците загубиха с 0:1 от Чехия и останаха на последно място в група “А”, а виновен за това, според Блашчиковски, е президента на ФА на Полша Гжегош Лато. Капитанът обясни, че футболистите не са могли да се съсредоточат напълно върху играта си на терена, защото имали проблеми с осигуряването на билети за техните семейства.

"В момента ни е много трудно, защото определено сме неудовлетворени. Като капитан аз отговарям за отбора и как той функционира. Трябва да задам няколко въпроса. Не може преди всеки мач да се молим на президента на футболната асоциация да осигури билети за семействата ни. Всеки получава билет, само семействата ни имат този проблем. Това ни попречи да се съсредоточим само върху представянето си на терена. Преди всеки мач ситуацията беше една и съща. Казах това на Лато след мача и не се притеснявам от последствията. Президентът каза, че е в много добри взаимоотношения с отбора, но аз не станах свидетел на нищо подобно. Лато никога не спазваше думата си, когато имахме споразумение за нещо”, заяви капитанът на “дружина полска”.

"Въпреки това проблемът с билетите не е оправдание за елиминирането ни. Семействата ни са най-важните, а ние не знаехме дали те ще присъстват на мачовете или не. Часове преди мача, аз трябваше да се грижа за тези неща."

Отпадането на Полша доведе до оставката на треньора им Франтишек Смуда.