Президентът на Руския футболен съюз Сергей Фурсенко не смята за катастрофа отпадането на отбора от Евро 2012. "Сборная" беше считана за фаворит в група "А", но вчера загуби от Гърция, Чехия спечели срещу Полша и този развой изхвърли тима от шампионата.

"Няма място за притеснения. Всички видяха, че отборът игра добре. Не искам да се оправдавам или да говоря за случайности. Футболът е футбол. Към това трябва да се отнасяме нормално. Без загубите не идват победите. Изградихме не лош национален отбор. И срещу Гърция играха силно. Голът в края на първото полувреме обаче обърка цялата ни игра. И когато толкова силен отбор в защита се прибере в собствената си половина, става още по-трудно да отбележиш. Всичко това изигра своята роля за отпадането ни.

За съжаление Костя Зирянов отпадна от състава. Това наложи промени и без него ни беше много трудно на терена. Въпреки това създадохме доста ситуации. Да, не успяхме да отбележим. Може би не се представихме брилянтно. Но ако бяхме успели да реализираме една от възможностите ни, всичко щеше да протече нормално", обясни Фурсенко.