Селекционерът на световния и европейски шампион Испания Висенте дел Боске обеща, че отборът му ще играе с трима нападатели във финала на Евро 2012 срещу Италия утре вечер от 21:45 часа българско време на „Олимпийския стадион” в Киев. Двата тима се срещнаха в Група "C" на турнира  и завършиха 1:1.

"Предстои ни най-важния мач, защото е следващият. Поставяме на карта много години труд на испанската федерация. Италия се промени по време на турнира. От добър отбор стана много добър. Ще играем с трима нападатели почти сигурно. Трима ще бъдат подчертано офанзивни. Те ще имат повече задължения да нападат, отколкото да защитават. Ще играем нападателно с мисълта за гол", сподели Дел Боске на пресконференцията преди мача утре.

"Италия е много сериозен съперник. Отбор, който има в състава си Пирло, Маркизио и Монтоливо, определено има идея как се играе футбол. Не е странно, че са на финал. Има физически фактор, който въздейства. Този, който се е възстановил по-добре, има леко предимство. Важни обаче също са техника, игра, организация и малка доза късмет", допълни наставникът на „Ла Фурия”.