Селекционерът на Испания Висенте дел Боске заяви след победата над Франция (2:0), че неговият отбор е доминирал и заслужено се е класирал за полуфиналите на Евро 2012. Той обаче е разтревожен от факта, че следващия съперник на "фуриите" - Португалия, ще има два дни повече за почивка.

"Не мисля, че резултатът не е справедлив, защото съперникът ни нямаше нито едно истинско голово положение. Ние контролирахме мача през по-голямата част. Тези мачове са наистина много интензивни и трябва да бъдеш максимално концентриран, за да ги спечелиш. Лесни двубои на европейско първенство няма и не може да има. Да, не беше лесно да победим Франция. Трябва да напомним и това, че ни предстои да играем срещу тях и в квлификациите за Мондиал 2014. Познаваме ги достатъчно добре", заяви дел Боске.

"Вярно е, че в края малко се уморихме, но това е нормално. Сега ще почиваме, ща направим всичко възможно, да възстановим силите си. За нас е минус това, че Португалия има два дни повече почивка. Освен това срещу Хърватия играхме в Гданск на голяма горещина. Това е още един минус", добави Дел Боске.