Холандският селекционер на Русия Дик Адвокаат обяви, че тимът му не е заслужавал да загуби от Гърция (0:1). Поражението доведе до отпадането на “сборная” от груповата фаза на Евро 2012.
 
"Играхме добре. Старахме се да атакуваме през цялото време, докато другият отбор само се отбраняваше. Добра работа свършихме през първото полувреме, но просто не използвахме шансовете си. През второто полувреме вече беше доста трудно. От една страна допуснахме гол в нулев момент от мача, а трябваше да се борим и с отбор, които основно играе в защита”, заяви Адвокаат.
 
“Такива неща се случват във футбола. Това е част от играта, въпреки че не заслужавахме да загубим. В предишните мачове бяхме направо прекрасни. Гърция направи така, че този мач просто не се разви по нашия вкус. Опитахме всичко - и левите ни халфове атакуваха, и десните. Доста поработиха нападателите, видяхте колко хора пуснах отпред”, сподели специалистът.
 
"Всеки треньор ще постъпи така с човек (б.р. – Кержаков), който за цял турнир не е вкарал нито един гол. Излязохме на терена с идеята да победим. До 44-ата минута владеехме инициативата. Попадението, което получихме нелепо, направо ни пречупи. Положенията трябва да се вкарват, но няма за какво да съдя играчите", завърши холандецът.