Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Зловеща семейна трагедия е белязала живота на капитана на Полша Якуб Блашчиковски. Едва 10-годишен, халфът видял с очите си как баща му Зигмунд убива майка му Анна след семеен скандал.

“Никога няма да разбера защо се случи всичко това. Постоянно се питам: “Защо” и не мога да намеря отговор. Знам обаче, че тази трагедия е част от мен и ще живея с нея до края на дните си. До скоро се стремях да не мисля за този случай. Опитвах се да го забравя, но не успях. Сега вече съм достатъчно зрял, за да говоря за трагедията”, обясни Блашчиковски пред "Сън".

Кървавата драма се разиграла в апартамента на младото семейство. Пред погледа на малкия Якуб баща му взел кухненски нож и хладнокръвно наръгал майка му, без да му мигне окото.

“Бях толкова травмиран от трагедията. Пет дни не можех да стана от леглото. След това заживях с баба ми и чичо ми в малкото селце Трусколаси”, продължава разказа си капитанът на Полша и футболист на Борусия (Дортмунд).

За да преодолее шока, Якуб се обърнал към религията. Започнал да изучава Библията. Споменът за майка му обаче е толкова силен, че футболистът и до ден-днешен посвещава всеки свой гол на нея.

“Майка ми все още се грижи за мен. Срещнах доста трудности в живота ми, но ги преодолях. Усещам, че го направих, защото майка ми ме гледа отгоре и ми помага”, споделя още Блашчиковски.

След кървавата драма баща му Зигмунд е пратен за 15 години в затвора. От деня на трагедията обаче Якуб отказва да говори с него. Не се свързва с татко си дори и след освобождаването му през 2011 година. Въпреки това Блашчиковски отиде на погребението на баща си миналия месец, заради което закъсня и за подготвителния лагер на Полша преди европейското първенство.

Сега полузащитникът си е поставил важна цел. Да направи страхотно представяне на Евро 2012 и да го посвети на майка си и на баба си Фелиша, която го е отгледала.

”Без нея може би щях да тръгна по много лош път. Сега искам да я накарам да се гордее с мен, защото тя направи наистина невероятни неща за мен и брат ми", завършва покъртителния си разказ полякът.