Бившият нападател на Холандия Джими Флойд Хаселбанк, който е анализатор на Евро 2012, обясни какви промени са нужни на “лалетата”, за да победят утре Германия.

„Бих пуснал Клаас-Ян Хунтелаар като централен нападател, а Робин ван Перси зад него. За целта трябва да отпадне Уесли Снайдер, тъй като Ван Перси може да изпълнява подобна роля. И Снайдер, и Ван Перси бяха разочароващи в първия мач. Бих пуснал по фланговете Ариен Робен и Дирк Каут “

„Ван дер Ваарт по-добре да си мълчи, защото се бори за едно място със Снайдер и Ван Перси – битка, която няма как да спечели. Но не съм изненадан, че има такива вътрешни разпри в холандския отбор, не е нещо ново. Всеки има нещо да каже, и често си мислят, че са по-добри, отколкото са всъщност”, заяви още Хаселбанк.

„Холандия не може да бележи грозни попадения, и това е проблем да се печелят мачове. Трябват ти хора, които да могат да вкарат топката в мрежата от всякаква ситуация – рикошет, разбъркване, няма значение.“

„Единствената слаба страна на Германия е Джером Боатенг, който не е десен бек. Холандия може да атакува и през Холгер Батщубер”, завърши бившият голмайстор.