Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Европейското първенство в Полша и Украйна започна! В 18.40 часа българско време стартира церемонията по откриването на шампионата на Стария континент.

Копия на камбани бяха спуснати от покрива на съоръжението, които дадоха начало на празничната обстановка. Появиха се и две малки момчета в цветовете на Полша и Украйна, напомнящи за талисманите Славек и Славко.

В хореографията бяха включени в умален вид и всички стадиони, домакини на мачовете. В един момент  трибуните станаха цветни, изобразявайки флаговете на участниците. На два от секторите беше изписан "Респект". Унгарският пианист Адам Гьорги изсвири "Етюд в А Минор" от Фредерик Шопен. В музикалното оформление се включи и италианският Ди Джей Карматроник, който смеси класическата музика с по-модерното звучене.

Церемонията, която беше изключително кратка - едва 10 минути, приключи с издигане на логото на шампионата в центъра на терена и хора, изписващи UEFA Euro 2012.

Домакин на първия мач от турнира е Националният стадион във Варшава. Първият мач е Полша - Гърция. За съдия е определен Карлос Власко Карбайо от Испания./БЛИЦ

4_3.jpg

7_1.jpg