Бившият национал на Германия Йенс Леман разкритикува анализатора на телевизия ARD и също бивш състезател на Бундестима Мемет Шол. Причината за реакцията на вратаря е въпрос на Шол по време на дузпите в мача Италия - Англия (4:2, 0:0 в редовното време).

"Какво се случва, ако топката срещне гредата, удри вратаря в главата и влезе във вратата? Брои ли се този гол като попадение след изпълнение на дузпа", попита Шол в ефир водещия Матиас Опденхьовел.

"Шол говори пълни глупости. За съжаление няма никаква представа от наказателни удари", пише Леман в профила си в социалната мрежа "Туитър".

"Няма гол. Попадението не се зачита", реагира спонтанно Опденхьовел. И това е така, защото при дузпите в конкретния случай не е позволен допълнителен удар. Според правилото изпълнителят няма право да докосва топката, ако тя се е отбила от някоя от гредите. Това е позволено на негов съотборник.

Припомняме, в началото на Евро 2012 Шол разкритикува играта на Марио Гомес срещу Португалия (1:0), който пък в мача с Холандия вкара два гола и отговори на нападката.