Легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона оцени силите на полуфиналистите на Евро 2012 в Полша и Украйна. Според 51-годишния специалист Германия и Испания са големите фаворити за титлата.

“Срещу Хърватия и Италия испанците играха по-рисковано, но въпреки това показаха, че разполагат с най-добрата средна линия в света със суперзвезди като Шави, Иниеста и Бускетс от Барселона, както и Давид Силва от Манчестър Сити. Тяхното надмощие е вече скучно”, написа Марадона в своята колонка за изданието “Times of India”.

Според Марадона португалците са добре подготвени за полуфиналния си сблъсък с Испания. “Суперзвездата Кристиано Роналдо блесна с 3 попадения до момента и класира тима си за полуфинала. Срещу Испания те трябва да приложат нападателна тактика. Роналдо, Пепе и Коентрао познават добре испанския футбол. Португалия няма да играе прибрано като французите на четвъртфинала. Играйте дефанзивно и Испания ще ви унищожи. Нападайте, както Италия го направи, и може да постигнете изненадата”, се обръща Дон Диего към португалския тим.

“Това е голям лукс за Льов, сле дкато той може да се откаже от Мюлер и Подолски и въпреки това да спечели с 4:2 срещу Гърция. Тимът изглежда много по-различен от преди две години в ЮАР, а младите звезди като Йозил, Кедира и Мюлер са доста по-опитни. Сега за Германия от значение е да затвърди позициите си в дуела срещу Италия и да прекъсне негативната статистика срещу “адзурите”. Щом имат шанс да победят италианците на Европейско първенство, то сега е моментът”, споделя аржентинската легенда за своя фаворит Германия.

Бившият селекционер на “гаучосите” смята, че италианците, които отпаднаха в груповата фаза на Мондиал 2010 в ЮАР, са много опасен отбор. “Пирло е най-добрият играч на турнира до момента. Срещу Англия той подаде 116 пъти на своите съотборници и само 4 от подаванията му бяха грешни. Той поема отговорността за отбора и показа, защото стана световен шампион през 2006 година в Германия. Играта на Италия е много бърза със звезда в нападение като Балотели. Германия прави добре, че не подценява Италия”, завършва Марадона анализа си за четирите полуфиналиста.