Световната футболна легенда Диего Марадона сподели своето виждане за Евро 2012 в колонката си за вестник "Таймс ъф Индия". Според него основен претендент за титлата е Германия.

"Моят фаворит в турнира е Германия. Този отбор спечели всички мачове в квалификациите. А в нападение играят Клозе, Подолски и Мюлер, който са подпомагани от младите Йозил и Кедира. Швайнщайгер и съотборниците му би трябвало да прескочат групата без проблеми.

Льов отлично познава тима си и защитата, водена от капитана Филип Лам. Вратарят Мануел Нойер пък не допусна много голове.

Висенте дел Боске разполага със световните шампиони Касияс, Рамос, Пике, Бускетс, Шави, Силва, Иниеста и Йоренте. Ще им бъде леко в тяхната група. Фаворити са купата, но пък загубиха опитни футболисти като Пуйол и Вия.

Италия от своя страна не разполага с кой знае какво. Пирло в средата и Балотели и Касано в нападение. Мисля, че ще играят по традиционния си начин - на контраатака. Прандели обаче ще мобилизира отбора и те ще успеят да съберат нужния точков актив.

Трудно ми е да си представя Ейре да премине групата. Кийн и компания ще имат нужда от традиционния ирландски късмет, за да се класират за следващата фаза. Според мен от тази група ще излязат очаквано Испания и Италия", "пише" Марадона за изданието.