Мениджърът на Марио Балотели Мино Райола разкритикува изключително остро президентът на УЕФА Мишел Платини.
Повод за атаката стана отношението на французина към италианския нападател.

Както е известно Балотели обяви, че ако чуе расистки скандирания по свой адрес, ще излезе от терена. Платини пък коментира, че за такова поведение Марио трябва да получи жълт картон.

“Определено мога да заявя, че поведението на УЕФА е много странно. Озадачен съм от него. Очаквах друга реакция. Все пак в случая става дума за расизъм”, коментира Райола.

Според агента Балотели и преди е имал проблеми с расистко отношение към него и за това е чувствителен на тази тема.

“Останах много разочарован от думите на Мишел Платини. И не само аз. Много хора изпитват същото. Не мога да кажа, че поведението му ме изненада. И до сега бях убеден, че Платини не прави нищо за доброто на футбола. Но сега, реакцията му към Марио го потвърди”, добави още Райола.

Интересното е, че в първия мач на Италия срещу Испания, част от агитката на “червените фурии” издаваше маймунски звуци, когато Балотели играеше с топката. Италианската футболна федерация обаче няма да подаде официална жалба за това.

“И в Италия също имаме проблем с расизма. Даже имаме и поговорка. Ксенофобията е плод на невежеството. В това отношение Англия е най-напред от всички страни. Там наистина се взимат ефективни мерки по този въпрос”, завърши Райола.