Президентът на УЕФА Мишел Платини се обърна към феновете на Евро 2012 с молба да се държат прилично до края на шампионата в Полша и Украйна.

"Финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна се превърнаха в празни на футбола - както на терена, така и извън него, цитиран е Платини от официалния сайт на УЕФА на евроцентралата.

- Това е фестивал на голове, развлечения, радост и гордост от страна на феновете и играчите. 16 отбора се събраха за три седмици, за да излъчат кой измежду тях е най-силен в Европа. Разбира се, станахме свидетели на съперничество и страсти, като всеки се стреми да спечели. Едно сме длъжни да разберем, че първото място се печели с резултатите, постигнати на терена.

Затова призовавам феновете, които днес ще се съберат във Вроцлав и във Варшава за мачовете от Група "А", да се държат достойно. Нека да се уважават и да подкрепят тимовете си порядъчно на стадиона и по улиците на градовете. Евро 2012 е празник на футбола. Поради тази причина моля всички привърженици да последват поведението на примерните хора сред тях и да не създават проблеми до края на турнира.