От 2009 година Йоахим Льов е селекционер на Германия и е един от най-обичаните хора в родината си. Феновете на Бундестима се учудват на смелите му решения и и харесват симпатичните му маниери.

Германският таблоид “Билд” надниква в личния живот на 52-годишния специалист и разкрива някои от най-съкровените му тайни.

10 тайни от личния живот на Льов:


1.Той не носи брачна халка – познава се съпругата си Даниела от 35 години. Сватбата им е през 1986 година, но от тогава Льов не носи брачната си халка на пръста, а я държи у дома в тайна кутия.
2.Винаги се моли преди да лети със самолет – Льов пътува с удоволствие, но летенето не е неговатя голяма страст. Преди всеки полет вярващият Льов се моли за кратко, преди да седне на мястото си в самолета. Когато пътува с националния отбор, седи на първия ред. Използва често за пътуване и влак.
3.Има голям белег на дясната предмишница – когато Льов се разхожда по тениска, белегът се забелязва. “Имам го от 6 или 7-годишен. Тогава паднах от балкон и се нараних", признава германецът.
4.Ходи с удоволствие на казино – най-големият залог, който някога е губил, са 500 евро.
5.Обича много лакомствата – “Няма някой друг, който да изяде толкова много сладки неща, колкото аз”, казва Льов, който спортува ежедневно.
6.Нуждае се от ред – селекционерът на Бундестима не мрази нищо повече от хаоса и суматохата около себе си. Когато влиза в стаята си на даден хотел, абсолютно всички листчета от бюрото му са разчистени. “Нуждая се от ясен поглед. Не мога да понасям бюро, пълно с хвърчащи листчета”, споделя Льов.
7.Той е малко суетен – нуждае се от 30 минути всяка сутрин за баня. Бръсне се всяка сутрин, защото не обича брада.
8.Получава много любовни писма – Йоги е обичан! При направена анкета из между жени, 23,4% са отговорили, че с удоволствие биха споделили хотелската си стая с него. Получава ли и любовни писма? “Доста често. Мисля, че повечето се изхвърлят от жена ми”, отговаря Льов.
9.Любимият му изпълнител е Удо Юргенс – освен това той обича да случа още изпълненията на Херберт Грьонемайер и Дитер Томас Кун.
10.Като треньор обича много риска – “Често рискувам и залагам всичко на една карта”, признава Льов. Срещу Гърция (4:2) той включи в състава си Ройс, Шюрле и Клозе, които до този момент не бяха започвали като титуляри.