Украйна загуби с 0:2 от Турция в приятелски мач, игран в Германия, и с нищо не показа, че навлиза във форма преди началото на Евро 2012, на което е един от домакините. Селекцията на Олег Блохин беше надиграна и за пореден път допусна много грешки в дефанзивен план.

Попаденията за Турция отбелязаха Джанер Еркин в 30-ата минута и Мустафа Пектемек в 70-ата.

Отборът на Абдулах Абчи демонстрира отлична форма, като записа трета пореден успех за само за няколко дни, след като през миналата седмица също победи България с 2:0, а след това тресна Португалия насред Лисабон с 3:1.

Звездата на Украйна Андрий Шевченко влезе в игра през второто полувреме на двубоя с турците и беше близо до гола, но негов шут в 85-ата минута се отби от гредата и излезе в аут. За украинците това беше втора поредна загуба в контролите преди старта на Европейското. В петък избраниците на Блохин паднаха и от още един неучастващ на Евро 2012 тим - Австрия (2:3).

Съставът на Украйна: Пятов, Кучер, Шевчук, Ракитски, Бутко, Ротан, Алиев, Коноплянка, Гармаш, Милевски, Девич (Шевченко, Назарелнко, Хачериди, Гусиев, Селезньов).