Селекционерът на Португалия Пауло Бенто не спести критиките си срещу звездата Кристиано Роналдо въпреки изстраданата победа с 3:2 срещу Дания в мач от група “В” на Евро 2012. Роналдо пропусна два пъти сам срещу вратата през второто полувреме при резултат 2:2, което можеше да коства успеха на тима.

“Роналдо е играч от висока класа, но в повечето ситуации днес не беше ефективен. Той изигра два добри мача. Няма нито един от 23-ата футболисти, които трябва да се чувстват неудовлетворени, всички трябва да бъдат щастливи и да изпитват чувство за отговорност в тези четири дни”, заяви Бенто.

“Кристиано Роналдо е най-добрият играч в света, но дори и най-добрите правят грешки, така че ние сме тук, за да го подкрепяме. Той е само един играч от целия отбор, не може да ни носи на гърба си. Днес направи грешки, но той има основна заслуга да сме тук и да имаме шанс да продължим напред. Контролирахме мача в големи периоди. През второто полувреме имахме доста голови възможности и ако бяхме повели с 3:1, всичко свършваше. Беше важно да покажем характер. Можехме да поведем по-убедително, за да не страдаме накрая”, завърши Пауло Бенто./БЛИЦ