Германският таблоид в. "Билд" е обезпокоен за представянето на националния отбор на страната на Евро 2012. Причината - селекционерът залага на играчи на Байерн, а не на тези на шампиона Борусия (Д).

"Пет минути преди края на мача с Израел (2:0) в игра се появи Марио Гьотце. Борусия (Д) спечели шампионата с 8 точки пред Байерн, победи баварците с категоричното 5:2 и във финала за купата на Германия. Въпреки това седем играчи от Мюнхен са титуляри за сметка на нито един от Дортмунд. Въпреки че Байерн стана втори и в Шампионската лига.

Планира ли Йоги Льов отборът да стане вице-шампион?

"Не мога да кажа нищо, защото не съм играл", заяви Матс Хумелс след мача. За Борусия (Д) обаче защитник номер 1 в последните два сезона. Но при Льов е втори избор. Както още Гюндоган, Шмелцер и Гьотце. Свен Бендер пък беше зачеркнат за Евро 2012.

Защо вице-Байерн вместо успешния Борусия, господин Льов?

"От години Байерн играе на международно ниво. Борусия пък все още трябва да заслужи мястото си в Европа. На Шмелцер, Хумелс и Гьотце им трябва още време." Льов вярва, че играчите на мюнхенци са забравили финала на сезона. "Вече не седи като въпрос, всичко е отминало. Има вече настроение."

"Нямам никакви притеснения относно защитата. В нея има трима играчи на Байерн и Пер Мертезакер, който е старо куче и може да пасне навсякъде. Някои неща се случват автоматично, защото дълго време са отработвани", лобира колегите си в Байерн вратарят Мануел Нойер.

"Ядрото на националния отбор вече записа 2-3 турнира. Просто на нас ни липсва опитът на международно ниво", обясни философски играчът на Борусия (Д) Марсел Шмелцер."

"Вероятно на старта на Евро 2012 срещу Португалия (9 юни) играч на Борусия (Д) ще вкара решаващия гол. Като джокер", завършва материала си в. "Билд".