Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Полша и Гърция завършиха 1:1 в драматичен мач на откриването на Евро 2012. Срещата между двата тима бе белязана от два червени картони, една неотсъдена дузпа за Гърция и една пропусната от капитана на "елините" Гиоргос Карагунис. Левандовски и Салпингидис бяха точни в двубоя от Група "А".
 
Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме и Роберт Левандовски се оказа сериозна заплаха за вратата на Халкиас. В 17-ата минута нападателят на Борусия (Дортмунд) откри резултата, след като с глава засече центриране на отдясно на съотборника си в шампиона на Германия Лукаш Пишчек.
 
Минута преди почивката Гърция се оказа с човек по-малко на терена, тъй като Сократис Папастатопулос получи два жълти картона в рамките на 9 минути. Малко преди края на първото полувреме съдията Карлос Веласко Карбайо не отсъди чиста дузпа за “елините” за игра с ръка на Перкюи в наказателното поле. Защитникът на Полша загуби равновесие и докосна топката с ръка.
 
Въпреки численото си малцинско Гърция успя да изравни в началото на второто полувреме. Резервата Димитрис Салпингидис се оказа най-бърз в наказателтото поле на домакините, след като другите трудно се ориентираха при центриране отдясно и рикушет в защитнтик.
 
В 68-ата минута гърците получиха шанс за победен гол. Съдията даде дузпа, след като Салпингидис беше фаулиран от Войчех Счесни в наказателното поле. Полският вратар получи червен картон и двата отбора се оказаха с числено равенство на терена. Резервният вратар Титон обаче спаси удара на капитана на “елините” Карагунис.
 
До края на мача и двата тима опитаха няколко далечни удара, но те се оказаха неточни и нов гол не падна. Така за първи път от 1996 г. европейското първенство започва с равен мач. Преди 16 години Англия и Швейцария завършиха 1:1 в двубоя на откриването.

Най-интересното по минути - ТУК
Програма и класиране в Група “А" - ТУК

 1:0 Роберт Левандовски (17), 1:1 Димитрис Салпингидис (51)




Полша: 1.Войчех Счесни, 20.Лукаш Пишчек, 13.Марцин Василевски, 15.Дамиан Перкюи, 2.Себастиан Бьониш, 16.Якуб Блашчиковски, 7.Ойген Полански, 11.Рафал Муравски, 8.Мацей Рибус (70-22.Пжемислав Титон), 10.Людовик Обраниак, 9.Роберт Левандовски
 
Гърция: 1.Костас Халкиас, 15.Василис Торосидис, 8.Авраам Пападопулос (37-5.Кириякос Пападопулос), 19.Сократис Папастатопулос, 20.Хосе Холебас, 2.Янис Маниатис, 21.Костас Кацуранис, 10.Гиоргос Карагунис, 18.Сотирис Нинис (46-14.Димитрис Салпингидис), 17.Теофанис Гекас (68-22.Костас Фортунис, 7.Гиоргос Самарас
 
Варшава, “Национален стадион”
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)
Жълти картони: Сократис Папастатопулос, Хосе Холебас, Гиоргос Карагунис (Гърция)
Втори жълт картон: 44-Сократис Папастатопулос (Гърция)
Червен картон: 68 - Войчех Счесни (Полша)

Играч на мача: Роберт Левандовски (Полша)

ВИТРИНА НА МАЧА
Полша Показател Гърция
1
 
Голове 1
4 Удари във вратата 3
9 Удари извън вратата 5
4 Корнери 4
22 Нарушения 16
0 Жълти картони 4
1 Червени картони 1



Poland 1 - 1 Greece hoofoot.com 08/06/2012... by hoofoot