Селекционерът на Италия Чезаре Прандели обяви, че няма да използва схема с трима защитници във финала на Европейското първенство срещу защитаващия титлата си тим на Испания. Мачът е утре вечер от 21:45 часа българско време на „Олимпийския стадион” в Киев, където никога не е имало Олимпиада. Отборите бяха в Група “C” на турнира и завършиха 1:1 още в първия си мач.

„Италия разполага с достатъчно класни играчи в средата на терена, които да се противопоставят на Испания. Първата ни цел е да затворим пространствата в средата на терена и да владеем топката. Имаме и голям играч, който може да вдигне нивото на нашата игра и този играч естествено. Това е Андреа Пирло. Испания е най-добрият отбор в света. Те имат своя философия и трудно може да бъдат победени. Очаквам да играят по обичайния начин, да пазят топката, да пресират. Дори и без централен нападател, създават голови положения. Играят модерен футбол, който обичам да гледам. Не мисля, че испанците стават скучни на хората. Просто на мнозина им омръзна все те да печелят", заяви Прандели на пресконференцията преди мач.

Треньорът на „скуадра адзура” ще може да разчита на нападателя Антонио Касано, който имаше лек проблем с коляното. Десният защитник Инасио Абате се завръща в игра, след като пропусна полуфинала с Германия (2:1) поради травма, както и изтърпелият наказание Кристиан Маджо.