Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Световният и европейски шампион Испания разнебити тоталния аутсайдер Ейре с 4:0 и оглави по голова разлика класирането в Група “C” на Евро 2012. Точни за успеха на „Ла Фурия” бяха Фернандо Торес (4, 70), Давид Силва (49) и Сеск Фабрегас (83).

Още с първия съдийски сигнал ирландците тръгнаха в атака и Саймън Кокс се опита да изненада Касияс с удар отдалеч, но вратарят на „Ла Фурия” изби топката. Отговорът на испанците не закъсня и три минути по-късно Фернандо Торес овладя топката на границата на вратарското поле и с удар в горния ляв ъгъл матира Гивън за 1:0. И след гола играчите на Висенте Дел Боске продължиха да доминират, търсейки второ попадение. Удари на Жерард Пике и Андрес Иниеста бяха отразени с вещина от стража на Ейре Шей Гивън.

В 41-та минута Шави отправи параболичен изстрел с десния крак от границата на наказателното поле, но и в този случай Гивън показа класата си и нямаше проблем да улови топката. Три минути по-късно и Шаби Алонсо опита да матира за втори път вратаря на Ейре с удар от воле, но също неуспешно.

След почивката „Ла Фурия” се развихри и наниза още три безответни гола във вратата на ирландците, които нямаха сили за никакъв отговор. В 49-ата минута Давид Силва с техничен удар между краката на трима ирландски бранители покачи на 2:0.

В 70-ата минута Давид Силва се отчете и с асистенция към Фернандо Торес, който сам срещу Шей Гивън не сгреши за 3:0, отбелязвайки втория си гол в мача. Влезлият като резерва на мястото на Торес халф на Барса Сеск Фабрегас пък довърши Ейре в 83-ата минута, когато получи пас от корнер и от малък ъгъл разстреля Шей Гивън за крайното 4:0.

След победата си Испания оглави класирането в групата с 4 точки, колкото има и Хърватия. Третия и тимът на Италия с 2 пункта, а Ейре е на дъното без точков актив. В последните срещи от групата „Ла Фурия” се изправя срещу хърватите, а „Скуадра Адзура” ще се сблъска с ирландците.

Мачът по минути - ТУК
Програма и класиране на Група "С" - ТУК
 
Играч на мача - Фернандо Торес (Испания)
 
Spain.jpgИспанияЕйре 4:0
  1:0 Фернандо Торес (4), 2:0 Давид Силва (49), 3:0 Фернандо Торес (70), 4:0 Сеск Фабрегас (83)




Испания: 1.Икер Касияс, 3.Жерард Пике, 15.Серхио Рамос, 17.Алваро Арбелоа, 18.Жорди Алба, 6.Андрес Иниеста, 8.Шави Ернандес, 14.Шаби Алонсо (65 - 4.Хави Мартинес), 16.Серхио Бускетс, 21.Давид Силва, 9.Фернандо Торес (74 - 10.Сеск Фабрегас)

Ейре: 1.Шей Гивън, 2.Шон Сейнт Леджър, 3.Стивън Уорд, 4.Джон О'Шей, 5.Ричард Дън, 6.Глен Уилън (80 - 21.Пол Грийн), 7.Ейдън Макгийди, 8.Кийт Андрюс, 11.Деймиън Дъф (76 - 22.Джеймс Маклийн, 10.Роби Кийн, 20. Саймън Кокс (46 - 14.Джонатан Уолтърс)

Гданск, “Арена Гданск”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)
Жълти картони: Роби Кийн, Глен Уилън, Шон Сейнт Леджър (Ейре); Шаби Алонсо, Хави Мартинес (Испания)

ВИТРИНА НА МАЧА
Испания Показател Ейре
4
Голове 0
66% Притежание на топката 34%
20 Удари във вратата 4
6 Удари извън вратата 2
8 Корнери 2
9 Нарушения 16
2 Жълти картони 3
0 Червени картони 0