Бившият национал на Англия Рио Фърдинанд коментира ситуацията в тима. Според него Стивън Джерард е една от основните причини в момента “трите лъва” да не се раздират от вътрешни конфликти.

“Когато за първи път бях повикан в националния отбор ми направи впечатление разделението на групички. На вечеря играчите стояха отделно – масата на Манчестър Юнайтед, масата на Ливърпул, на друга маса беше Шиърър и неговата група. Бях изключително озадачен. Не знаех къде да седна. Притеснявах се да не сбъркам и да не загубя уважението на отбора”, спомня си Рио.

„Днес в състава има много момчета и от Юнайтед и Ливърпул, но много и от различни други отбори. Анди Керъл, Джордан Хендерсон и Стюърт Даунинг преминаха на Анфийлд, но все още са от североизток. И, разбира се, Дани Уелбек, познава Хендерсон от времето, когато беше под наем в Съндърланд. Това помага да няма толкова голямо разделение, каквото заварих аз в тима. Със сигурност обаче Стивън Джерард повлия много за промяната в обстановката. Стиви Джи знае, че не може да има хора, които да бъдат оставени в периферията, а трябва да бъдат обединени. Той направи големи усилия, за да подкрепи всички играчи,“ каза още Фердинанд.

Рио не спести суперлативите и към играта на халфа на Ливърпул.

„Джерард има повече от 90 мача, но във всеки един от тях играе така, сякаш ще бъде решаващ за неговата кариера. Той е добър пример за лидер“, каза още Рио Фърдинанд.