Една от звездите на Байерн и Холандия Ариен Робен е твърдо решен да сложи край на своя карък и с изявите си на Евро 2012 в Полша и Украйна да забрави разочарованията от последните седмици. С баварците крилото завърши три пъти на второ място през изминалия сезон в различните надпревари и се надява с националния тим да спечели европейската титла.

“Разбира се, че не съм щастлив от края на сезона с Байерн, въпреки че очаквах с голямо нетърпение финалите. Този в Шампионската лига бе невероятен. Спасената дузпа от Чех ще бъде винаги в съзнанието ми, но се надявам, че нещата с Холандия на Евро 2012 ще протекат по-добре. Мечтая да завърша добре сезона на Европейското първенство. Не обичам хората да говорят, че винаги се провалям на финалите, но това нещо често ме съпътства. Надявам се да счупя каръка на Евро 2012”, сподели Робен е интервю за Goal.com. През изминалите две години той участва на 4 финала с клубния и националния тим и не спечели нито един.

“За нашата група вече всичко се каза. Без съмнение това е най-тежката група в турнира. Трябва да приемем този факт, ако искаме накрая да сме шампиони. Срещу Дания, Германия и Португалия имаме шанс да изключим два от конкурентите ни. Да играя срещу Германия е нещо особено за мен. Всички се познаваме и няма място за изненади. Ще бъде голяма битка за тези точки и в същото време голям дуел срещу голям конкурент, който също иска европейската титла. Ако трябва да изпълнявам дузпа и треньорът ми възложи тази задача, ще го направя без страх. Аз съм професионалист и трябва да се справя с това и да продължа”, допълни крилото.