Представящият се страхотно до момента на Евро 2012 Кристиано Роналдо отговори на върпосите на някои от потребителите на официалния сайт на УЕФА. Капитанът на Португалия вкара два гола срещу Холандия (2:1) в груповата фаза и победния гол срещу Чехия (1:0) на четвъртфиналите, а освен това има на сметката си и 4 греди.

От множеството отправени към Роналдо въпроси УЕФА избра само 4 от тях и му ги зададе след последната тренировка на Португалия в лагера на тима в Опаленица.

- Кой е моментът, в който сте се чувствал най-горд като футболист?

- Имам няколко. Трудно е да избера само един. Благодаря на господ, че имах шанса да изживея велики моменти с националния отбор и клубовете, в които съм играл. Затова е много трудно да посоча само един.

- В кой аспект трябва да подобрите играта си най-много?

- Ние винаги бихме могли да се подобряваме играта си във всяко едно отношение. Не искам да откроявам точно определен аспект, защото най-важното е винаги да вършиш добра работа и да работиш за това повече и повече.

- Мечталили ли сте да бъдете капитан на Португалия? Как се чувствате сега като такъв?
Това винаги е било моя цел. Да бъда капитан на Португалия ме прави извънредно горд.

- От кой сте се вдъхновявали като дете?
Когато бях дете, играех за Спортинг и за мен винаги е било цел един ден да играя и за националния отбор. От онези времена си спомням много добре Руи Коща и Фернандо Коуто. Да играя с тях или по-скоро да бъда един от малкото, който да бъде избран.....И това наистина се случи.