Селекционерът на Бразилия Мано Менезес изрази симпатиите си към германския национален отбор и според него именно Бундестимът е големият фаворит за европейската титла. Германия е в Група “B” на Евро 2012 в Полша и Украйна заедно с тимовете на световния вицешампион Холандия, Португалия и Дания.

“Възхищавам се от този отбор. Германците преследват чрез своята игра една ясна цел. Те атакуват повече противниковата врата от другите тимове, дори и от испанците, които залагат твърде много на владението на топката”, сподели Менезес в интервю пред “Кикер”.

“Германия предприе бързо развитие, може би най-голямото от всички най-силни нации на Европа. Отборът играе ориентиран към техниката футбол, един фокусиран върху нападението стил. Това е съвсем различно от по-рано, когато германците бяха известни с борбеността си и добрата организация”, допълва 49-годишният специалист.

“Европейското първенство е като малко Световно, но без Бразилия и Аржентина. На всеки мач ще имаме пратеници. Аз ще бъда в Полша и Украйна за мачовете на елиминациите”, завършва треньорът на “Селесао”.