Защитникът на Испания Серхио Рамос не иска финалът срещу Италия на Евро 2012 да се реши с изпълнение на дузпи. “Ла Фурия” отстрани Португалия на полуфиналите с дузпи, като една от тях вкара именно Рамос. Изпълнението му в стил Паненка изненада специалисти и фенове, а бранителят беше избран за играч на мача.

“Често казано, изобщо не искам пак да стигаме до дузпи. Искаме единствено и само да спечелим, така че ще направим каквото е нужно, няма да се изхвърляме, и ще се опитаме да свършим всичко както трябва. Тези дни спомените от предишните първенства непрекъснато ни заливат. Това ни мотивира да спечелим финала и да преживеем отново тези невероятни моменти с цяла Испания“, заяви Рамос, който се яви на днешната пресконференция.

Защитникът коментира изпуснатата дузпа за Реал (Мадрид) на полуфинала в Шампионската лига при загубата от Байерн (Мюнхен). “Много неща се изписаха тогава. Истината е, че наистина нараниха гордостта ми. Но сегашната дузпа не означаваше нещо специално, просто излязох уверен в себе си. Много хора се надяваха да пропусна, но това не ми се отрази“, коментира Рамос.

“Андреа Пирло е основна част от успехите на Италия, уникален играч, един от най-добрите, но не е единствената заплаха в този отбор. Това, което ги доведе до финала, е отборната игра. Няма някой изявен играч. Естествено, искаме да пишем още история. Знаем за какво излизаме в неделя, въпреки че сме наясно, че каквото и да се случи, ние вече сме в историята“, добави Рамос. “Черешката на тортата ще е да спечелим Европейското. Цялата страна обаче може да се гордее с нас, независимо дали победим или не”, завърши защитникът./БЛИЦ