Една от легендите на английския футбол Алън Шиърър сподели, че националният тим на неговата родина няма никакви шансове за титлата на Евро 2012 в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли.

Англия няма никакви шансове да спечели Европейското първенство. Максималното постижение на отбора е полуфинал. Не мога да очаквам геройства от този отбор. До преди един месец нямахме дори селекционер, а тимът беше връхлетян от редица контузии. Това е първият турнир, за който мога да се сетя, и за него да няма свръхочаквания сред феновете”, сподели бившият капитан на “Трите лъва”. Той беше част от състава, стигнал до полуфинала на домашното Европейско първенство през 1996 година.

Шиърър не пропусна и да критикува новия селекционер Рой Ходжсън, че не е повикал в състава си централния бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд. “Всеки мениджър има правото да извика тези, които му харесват и да остави тези, които са му неприятни. Аз обаче винаги бих намерил място за Рио в състава си. Виждам един полуфинал за Англия", каза още бившият нападател на Нюкасъл.