Селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони отвърна остро на нападките към него и тима му от страна на бившия играч Рой Кийн.

“Трябва да преразгледаме отношението си към отбора. Вярно е, че сме малка страна, с ограничен брой играчи, но това не е оправдание да отидем на европейското само, за да пеем песни, без да гоним резултат”, коментира Кийн след загубата от Испания с 0:4.

Това накара 73-годишния селекционер да реагира като ужилен.

“А какъв е Рой Кийн? Да, беше голям футболист. Неговото поколение постигна много, игра силно, но това не му дава право да критикува треньорите и отбора. Все пак какво е постигнал Рой извън терена? Стана ли успешен мениджър, води ли силни отбори?”, изригна Трапатони.

Италианският специалист призна, че изживява загубите много тежко.

“След всяко поражение не мога да спя по цяла вечер. Мисля за футбол, за мача, какво трябва да променя за следващата ни среща. Обмислям как да се реваншираме пред феновете. Дори и сега мисля, че нещата могат да се подобрят. Убеден съм, че в следващите квалификации също ще се представим добре. Ще подмладим отбора, ще намерим най-добрата сплав от опитни и млади играчи и пак ще гоним резултати”, завърши Трапатони.