Треньорът на Шалке 04 Хууб Стевенс заяви, че без Клаас Ян Хунтелаар в титулярния си състава Холандия със сигурност ще отпадне още в груповата фаза на Евро 2012. Тази вечер от 21:45 часа българко време "лалетата" се изправят срещу Германия във втория си мач от Група “B”, след като в първия загубиха от Дания (0:1).

"Аз се възхищавам на Берт ван Марвайк, а и 17 милиона души в Холандия подкрепят националния селекционер. Един треньор трябва да остане верен на своята система - не трябва да забравяме, че този отбор завърши втори на световното първенство със същата тази система. Но сега смятам, че селекционерът трябва да направи промени Не смятам, че Холандия ще продължи напред. Ако загубим от Германия, вече ще сме аут от турнира", сподели Стевенс пред „Билд”.

"Според мен Ван Марвайк трябва да пусне като титуляри онези футболисти, които се намират в по-добра спортна форма. Винаги съм казвал, че трябва да играем с Ван Перси и Хунтелаар на върха на атаката. Имаме на разположение голмайсторите на Висшата лига и Бундеслигата - трябва да ги използваме заедно", допълни наставникът на Шалке 04.

Очаква се Хунтелаар да бъде титуляр заедно с Робин ван Перси в атаката на „оранжевите”, след като срещу „червения динамит” бе резерва. Нападателят на Шалке 04 стана голамайстор на Бундеслигата за изминалия сезон.