Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че Португалия може да поднесе голямата изненада на Евро 2012 в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли. Иберийците са в Група “B” с Германия, Холандия и Дания. Първият им мач е на 9 юни (събота) срещу Бундестима в украинския град Лвов.

"Никой не би искал да бъде на мястото на Дания. Каквото и да направи този тим ще е фантастично, защото той е фаворит за последното място в групата. След това вижте Холандия, Германия и Португалия. Хвърлете монета и ми кажете кой ще успее да излезе от групата. Холандия е фаворит №2 в турнира заедно с Германия, след европейския шампион Испания. Холандия и Германия са отборите с най-големи шансове да излязат от своята група", заяви Венгер пред официалния сайт на Арсенал.

"Португалия има футболист като Кристияно Роналдо, но също така и Нани. Те двамата са много качествени играчи. Португалците могат да поднесат изненадата. Но този тим не е спряган за бъдещ шампион, защото не се представяше много силно на първенствата досега. Все пак Холандия бе финалист на Мондиал 2010, а Германия достигна до полуфиналите. Няма как да отпишеш тези отбори от Европейското първенство”, допълни френският специалист.