Защитникът на Испания Жерар Пике разкри какво ще е нужно на отбора, за да може да преодолее Португалия по пътя към финала на Евро 2012.

"В защита срещу Португалия трябва да играем така, както срещу Франция. При това Роналдо и Нани са много по-опасни с топка в крака, отколкото Бензема и Рибери. Те двамата обичат повече свободните пространства. Нашето преимущество се явява в това, че знаем какво можем да очакваме. Ще бъдем готови", обясни Пике.

"Няма да имам никаква лична борба с Роналдо. Това не е мач Барса - Реал. Един срещу друг ще се изправят Испания и Португалия. Напред ще се класира по-силният отбор и колектив, а не по-добрият футболист", добави централният защитник.

"Кристиано е един от най-силните състезатели в света. Няма да е правилно да обърнем повече внимание само на него. Повтарям, за да победим, трябва да играем и мислим колективно. Ще ни е нужна много енергия срещу португалците. Мисля, че ще успеем да спечелим този двубой. Срещата с Франция не беше никак лесна за нас, а се справихме", обясни бранителят.