Европейското първенство започва днес във Франция със среща между домакините и Румъния. Часове преди началото на форума милиони фенове се вълнуват от мачовете и победителя не само заради емоциите, а и заради възможността да изкарат някой лев от залози.

БЛИЦ СПОРТ погледна в букмейкърските къщи, за да види кой отбор е фаворит за победител в турнира, кой е очакваният голмайстор, както и какъв е най-вероятния финал на Евро 2016.

За шампион фаворит е домакина Франция. Коефициентът за "петлите" е около 4.00, а веднага след тях се нарежда Германия с около 5.00. Трети фаворит за европейската титла е Испания с 6.00.

Букмейкърите дават далеч по-малки шансове на Англия и Белгия, съответно с 9 и 12. Италия пък е далеч назад с около 19-20 коефициент. Португалия е оценена със 17 коефициент. Като най-малки са определени шансовете на Албания с 501.

Трима футболисти са изявени фаворити за приза Голмайстор на Евро 2016 според букмейкърите. Това са Томас Мюлер (Германия), Антоан Гризман (Франция) и Кристиано Роналдо (Португалия). Коефициентите за всеки от тримата са между 8 и 9. След тях се оформа втора тройка, която е с коефициенти между 15 и 17 - Оливие Жиру (Франция), Хари Кейн (Англия) и Робърт Левандовски (Полша).

Най-вероятният финал според букмейкърите е между Германия и Испания. Той е оценен на 12.00. Франция-Испания е с коефициент 13, а Франция-Германия с коефициент 15.