Голямата звезда на Уелс Гарет Бейл, който вкара третия гол във вратата на Русия за успеха с 3:0 в мача от група „B” на Евро 2016 във Франция, заяви, че постигнатото от тима до момента с класирането за осминафиналите е сбъдната мечта за всеки в отбора. Бейл оглави еднолично голмайсторската листа на турнира с 3 попадения, разписвайки се за Уелс във всеки един от трите мача на тима в групата.

„Страхотно се чувствам. Знаехме, че всичко е съсредоточено в този двубой. Това си казахме преди мача. Това е най-добрият ни мач. Каква подкрепа от трибуните, няма да го забравя. Нямахме нужда да бъдем успокоявани. Феновете ни помогнаха изключително много. Това е сбъдната мечта за всеки от нас. Искахме да дойдем във Франция и да покажем какво можем, както и, че сме конкурентноспособни на останалите отбори. Наслаждаваме се на играта си”, сподели Бейл, който очаквано бе избран за игра на мача в Тулуза.

След успеха си Уелс финишира първи в групата с 6 точки и ще играе на осминафиналите срещу някои от третите отбори от групите „А”, „C” или „D”.