Капитанът на Исландия Арон Гунарсон заяви след победата с 2:1 над Австрия, която прати отбора му на осминафиналите на Евро 2016, че всички в тима са били сигурни, че ще продължат напред. Те ще спорят с Англия за място на четвъртфиналите.

"Това е всичко, което искахме. Ние се борим за нашата страна, а това е просто един невероятен отбор. Аз не разбирам напълно как успяхме да направим това. Преди мача само четирима или петима от нас бяха сигурни, че ще продължим. Случилото се показва какъв характер имат исландците. Нашият национален отбор по хандбал е правил това много пъти, но този път ние успяхме да почувстваме исландската лудост. Наистина не знам какво мога да кажа след мач като този", каза Гунарсон.

"Всички сме изключително радостни и щастливи. Това е най-страхотният момент в исландската футболна история, така че естествено съм много горд. Англия е мечтан отбор за мен, аз ги гледах като малък, когато участваха на световни и европейски първенства. Ще бъде фантастично да се срещнем с тях", сподели авторът на първия гол Йон Дади Бьодварсон.