Германия и Франция излизат тази вечер във втория полуфинал на Евро 2016. И двата тима бяха сочени за фаворити за титлата още преди началото на шампионата. Тази вечер на „Стад Велодром“ един от тях ще отпадне, а другият в неделя ще играе срещу Португалия на финала.

„Петлите“ имат предимство в мачовете си с „бундестима“, но пък немците са с положителен баланс в сблъсъците между двата тима на големи първенства.

Селекционерът на „маншафта“ Йоахим Льов има проблем при избора на състава заради контузиите на Марио Гомес и Сами Кедира, а Матс Хумелс е наказан. Това със сигурност ще доведе до промяна в схемата, тъй като от началото на европейското първенство германците играеха с типичен централен нападател.

Сега в ролята на лидер на атаката може да влезе Томас Мюлер, но има вероятност Германия да играе без изявен нападател. Бастиан Швайнщайгер се възстанови от проблем в коляното и ще замени Кедира, докато Бенедикт Хьоведес ще запълни позицията на Хумелс, а Кимих ще се върне назад, за да играе като десен бек.

Дидие Дешан няма проблеми със състава на Франция. Той може да използва две схеми на игра: 4-3-3 и 4-2-3-1. При втория вариант дори може да се очаква включването в игра на Нголо Канте. Има вероятност като титуляр да излезе и Адил Рами, който изтърпя наказание за натрупани картони.

ГЕРМАНИЯ – ФРАНЦИЯ

Днес от 22:00 часа по Нова Телевизия и Диема Спорт
Марсилия, „Стад Велодром“
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Германия: Мануел Нойер, Йошуа Кимих, Джером Боатенг, Бенедикт Хьоведес, Йонас Хектор, Тони Кроос, Бастиан Швайнщайгер, Юлиан Дракслер, Месут Йозил, Марио Гьотце, Томас Мюлер
Контузени: Марио Гомес, Сами Кедира
Наказан: Матс Хумелс
Под въпрос: няма

Франция: Юго Лорис, Бакари Саня, Самюел Юмтити, Лоран Кошчелни, Патрис Евра, Пол Погба, Блез Матюиди, Муса Сисоко, Антоан Гризман, Димитри Пайе, Оливие Жиру
Контузени: няма
Наказани: няма
Под въпрос: няма

Баланс: 27 мача, 9 победи за Германия, 6 равенства, 12 победи за Франция

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Германия е в серия от шест поредни мача без загуба (4 победи и 2 равенства). Попадението от дузпа на мача с Италия беше първи гол във вратата на Мануел Нойер, вкаран на Евро 2016.
* Немците традиционни побеждават домакините на европейски първенства. През 1972 година „бундестимът“ отстранява Белгия, четири години по-късно елиминира Югославия, през 1992-а записва успех над Швеция, а през 1996-а е постигнат успех след дузпи над Англия.
* Франция няма загуба вече девет поредни мача (8 победи и едно равенство).
* „Петлите“ имат 7 победи, 3 равенства и 4 загуби в официалните си мачове в Марсилия. При предишния си полуфинал на „Стад Велодром“ французите победиха Португалия с 3:2 на Евро'84.
* Германските национал Мануел Нойер, Жером Боатенг, Йошуа Кимих, Марио Гьотце и Томас Мюлер са съотборници в Байерн с Кингсли Коман.
* Французите Патрис Евра и Пол Погба играят в Ювентус.
* Месут Йозил е съотборник с Лоран Кошчелни и Оливие Жиру в Арсенал.
* Бастиан Швайнщайгер и Антони Марсиал играят заедно в Манчестър Юнайтед.
* Германският нападател Марио Гомес, който заради контузия пропуска оставащата част от Евро 2016, ще навърши 31 години на 10 юли, когато е финалната среща на турнира.
* Германия има шест успеха и една загуба при изпълнение на дузпи на големи турнири.
* Франция има 3 победи и 3 поражения при дузпи.