Селекционерът на Уелс Крис Коулмън приема с гордост представянето на отбора на Евро 2016 във Франция. „Драконите” бяха голямата сензация на турнира, но отпаднаха от Португалия след загуба с 0:2 на полуфинал.

"Невероятно горд съм с играчите ми, целия екип и цялата нация. Благодаря на всички, които прекосиха пътя дотук. Знам, че сигурно им е струвало много пари, много време, много усилия, надявам се да сме им се отблагодарили с хубави спомени. Те бяха невероятни, знаем, че са въодушевени от стореното от отбора. Разбира се, боли ни от това, че загубихме полуфинала. Но играчите трябва да разберат, че са направили цялата страна горда. Можеш само да дадеш това, което имаш. Това винаги е достатъчно, дори да не стигнеш до резултат”, сподели Крис Коулмън след загубата.

„Трябва да похвалим и Португалия, защитаваха се отлично. Като цяло, съм много щастлив от отбора си, от целия екип. От 7-8 седмици сме заедно, и какво невероятно представяне на отбора! На цялата страна. Невероятно изживяване”, каза още уелският специалист.

"За Португалия мисля, че това е седми полуфинал. Те знаят за какво става дума. А за нас това е първо участие. Натискахме ги през цялото време. Има много позитиви за нас. Това не е краят на пътя за нас. Този отбор ще има още успехи, трябва да си ги вземем”, завърши Коулмън.